Diagnostik mikroTESE

Diagnostik mikroTESE

05 Ekim 2023, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

‘Neden menide spermi olmayan azospermik erkeklerin eşleri sperm elde etme ameliyatı öncesinde hormon tedavilerine alınıyor? Bu tedaviyi üreme sağlığı ile ilgilenen doktorlar taze testis spermi kullanımının daha yüksek gebelik sağladığını söyleyerek cevaplamaktadır ve erkekte mikro-TESE ameliyatında sperm bulunmadığında kadının tedavisinin yarıda kalma riski göz ardı edilmektedir.

Kanıta Dayalı Tıp Açısından Rosi Yöntemi

Kanıta Dayalı Tıp Açısından ROSI Yöntemi

02 Haziran 2022, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Erkeklerin çocuk sahibi olamama (Kısırlık) yani tıptaki adıyla infertilite problemine %1 oranında rastlanmaktadır. İnfertilite sorunu olan erkeklerin içinde azoospermia (okunuşu azospermi) yani menide hiç sperm bulunmaması ise %10-15 oranında karşımıza çıkmaktadır.

Sperm Seçme Yöntemleri

Sperm Seçme Yöntemleri

11 Mayıs 2022, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Tüp bebek uygulamalarında başarının en önemli etkenleri en iyi spermin seçilerek olgun yumurta ile birleştirilmesidir. Yani ‘gamet’ olarak adlandırılan sperm ile yumurta kalitesi ve bunların birleşimi ile oluşacak olan embriyonun kalitesi gebelik oluşumunu olumlu etkiler. 

infertil erkekler ve oğulları

İnfertil Erkekler ve Oğulları

03 Ocak 2022, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Tıpta bugüne kadar cevaplanamamış bazı sorular vardır. Bunlardan biri de yardımcı üreme teknikleri ile çocuk sahibi olan erkeklerin, erkek çocuklarında ileride kısırlık sorunu görülüp görülmeyeceğidir. Çocuk sahibi olma sorunu olan erkeklerin erkek çocuklarında ileride kısırlık sorunu olabilecek bugün için bildiğimiz genetik hastalıklar hakkında bilgi içermektedir.

obez erkek ve üreme sağlığı

Obez Erkek ve Üreme Sağlığı

03 Ocak 2022, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Sperm üretimi mekanizması sıkı ve hızlı çalışmak isteyen bir motor olduğundan ve kendinize çok iyi bakmadığınız takdirde, sperm kalitesinin ve üreme sağlığı bundan zarar görebileceğinden zaman zaman bahsediyorum. 

Semen Analizi

Spermiogram (Sperm analizi) nedir ?

25 Ekim 2021, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Spermiogram, Sperm kalitesini yani sayı, hareket ve yapısal özelliklerini değerlendirmek için yapılan teste verilen addır. Aynı zamanda semen analizi veya sperm analizi olarak da adlandırılır.

Covid-19 Hastalığının Erkek Üreme Sağlığına Etkisi

Covid-19 Hastalığının Erkek Üreme Sağlığına Etkisi

29 Mart 2021, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Corona Virüs ailesinden SARS- CoV-2 olarak adlandırılan tipi 2019 yılının aralık ayında Çin’in Wuhan şehrinde ilk insanda enfeksiyona yol açtığı bildirilerek COVID-19 salgını olarak adlandırıldı. Bu enfeksiyonun erkek üreme sağlığı üzerinde erkeklik hormonu salınımı, sperm üretimi ve cinsel yolla bulaşma riski üzerinde yapılmış çalışmalardan derlenen bilgiler aktarılmaktadır.

Semen Analizinizi Nerede Yaptırdığınız Önemlidir

Semen Analizinizi Nerede Yaptırdığınız Önemlidir

08 Şubat 2021, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Semen analizi erkek infertilitesinin değerlendirilmesinde günümüzde en çok kullanılan testlerin başında geliyor. Semen analizinde, semen sıvısı içerisinde bulunan spermlerin sayısı, hareketi ve yapısal olarak normal olup olmadıklarını inceliyoruz, ayrıca sıvı miktarı, ph, renk, koku gibi yine fiziksel özellikleri değerlendiriyoruz.