Erkeklik Hormonu Düşüklüğü Tedavisi

Erkeklik Hormonu Düşüklüğü Tedavisi

12 Eylül 2019, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Erkeklik hormonu seviyeleri yetişkinliğin erken dönemlerinde zirve yapar ve yaş ilerledikçe düşer. 50 yaş ve üzeri erkeklerde meydana gelen cinsel isteksizlik, depresyon, iktidarsızlık, kas kütlesinin azalması, kilo alımı gibi birçok semptomun nedeni düşük erkeklik hormonu seviyeleriyle ilişkilendirilir.

Azospermi (Azoospermia) Nedir, Nedenleri Nelerdir?

Azospermi (Azoospermia) Nedir, Nedenleri Nelerdir?

08 Ağustos 2019, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

İnfertilite yani kısırlık, hem kadınlarda hem de erkeklerde sıkça karşılaşılan bir sağlık sorunudur ve kişinin bebek sahibi olmasını engelleyen bir etkendir. Erkeklerde meydana gelen infertilite problemlerinin başında sperm kalite ve üretim bozukluğu gelmektedir. Alınan semen örneği içerisinde hiç sperm hücresinin olmamasına azospermi (azoospermia) olarak adlandırılmaktadır. 

Oksidatif Stres

Oksidatif Stres

15 Temmuz 2019, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Semen içerisinde bulunan serbest oksijen radikalleri (ROS) lökosit veya anormal spermlerden salgılanan metabolik yolaklarda ortaya çıkan doğal bir üründür. Az miktarda semende serbest oksijen radikalllerinin varlığı normaldir, spermin kapasitasyon ve fertilizasyon için gerekli olan akrozom reaksiyonunu aktive olmasını sağlar.

Hormonal Optimizasyon

Hormonal Optimizasyon

08 Temmuz 2019, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Hipogonadotropik hipogonadizm (hipofiz bezinden salgılanan hormon eksikliğine verilen ad) teşhis edilen azospermik (azospermi) erkekler dışında ilaçla tedavi ile sperm üretim bozukluğu olan erkeklerde ampirik tedavi olarak kullanımı genel olarak fayda sağlamadığına inanılmaktadır.

Sperm Hareket Azlığı Nedir, Tedavi Edilebilir mi?

Sperm Hareket Azlığı Nedir, Tedavi Edilebilir mi?

22 Haziran 2019, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Erkek faktörü kısırlığının en yaygın nedeni düşük sperm sayısı olsa da bazı erkeklerde infertilite (kısırlık), sperm hareket azlığı sebebiyle oluşmaktadır. Spermlerin, bir yumurtayı dölleyebilmesi için yumurtaya ilerlemesi gerekmektedir.

Erkek Kısırlığı (İnfertilite) Nedir, Nedenleri Nelerdir?

Erkek Kısırlığı (İnfertilite) Nedir, Nedenleri Nelerdir?

08 Haziran 2019, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Kadından gelen bir yumurta ile erkekten gelen bir sperm döllendiğinde yeni bir yaşam başlayacaktır. Fakat döllenmenin gerçekleşebilmesi için verimli bir yumurta hücresi ve yeterli sayıda güçlü sperm hücrelerinin bulunması gerekmektedir. Bu nedenle, çiftlerin yaklaşık %15’i doğurganlıkla ilgili zorluklar yaşamaktadır

Spermde Şekil Bozukluğu

Spermde Şekil Bozukluğu

29 Mayıs 2019, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Kısırlık (infertilite) teşhisi konulmuş çiftlerde, problemlerin yaklaşık %50’si erkek faktörü nedeniyle kaynaklanmaktadır. Erkek kısırlığı vakalarının birçoğunun ise sperm kalitesinin yeterli olmaması sonucunda meydana gelmektedir.

Sperm Azlığı Nedir, Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?

Sperm Azlığı Nedir, Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?

08 Mayıs 2019, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Yeterli sayıda sağlıklı spermlerin bulunması, sağlıklı bir hamileliği sağlamanın önemli bir parçasıdır. Kısırlık vakalarının yaklaşık %40’ı erkeklerde bulunan problemler sonucunda meydana gelmektedir ve bu oranın yüksek bir kısmı sperm azlığı nedenleri ile oluşmaktadır.